FAQ

De Spelleider speel je op een computer. Een smartphone en tablet zijn minder geschikt om het spel op te spelen. Maar je kan ze wel bij de hand houden op dingen op op te zoeken.Je kan met een groepje om dezelfde computer gaan zitten, of meerdere computers gebruiken om tegelijkertijd verschillende dingen op te zoeken.Maar ook als je niet bij elkaar in 1 ruimte bent is De Spelleider goed te spelen. Via Zoom ofMicrosoft Teams kan degene die het spel start zijn scherm delen met de andere spelers. Iedereen kan dan op zijn of haar eigen computer ondertussen dingen opzoeken. Al zit je aan de andere kantvan de wereld

Je kan De Spelleider in je eentje doen, al is dat misschien niet zo gezellig. We raden aan het met eengroepje te spelen van maximaal 8 personen. Maar wil je het met meer mensen proberen, mag datuiteraard ook.

De meeste groepen zijn tussen de 3 en 4 uur bezig met het spel. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe goed de groep het doet, en hoe snel spelers naar een hint grijpen.

In principe het spel geschikt voor alle leeftijden. Voor de jongsten kunnen de puzzels echter wel heel erg moeilijk zijn. En ook het karakter van De Spelleider is wellicht een beetje eng voorsommigen., en hoe snel spelers naar een hint grijpen.

Ja dat kan. Als je het mooi vindt geweest en graag een ander keer verder wil spelen, moet je deURL in de adresbalk kopiƫren en opslaan. Wanneer je op een ander moment verder wil gaan, plakje deze URL weer in de adresbalk van je browser. Zo kan je verder gaan waar je was gebleven. Na aankoop van een login voor De Spelleider, blijft deze 1 maand geldig.

Jazeker. Links aan de zijkant op onze website is een rood balkje zichtbaar Als je hier op klikt open je ons hintsysteem. Hier kan je aangeven voor welk onderdeel je een hint nodig hebt, en krijg je automatisch de bijbehorende hint. Bij het openen van ons hintsysteem wordt exact uitgelegd hoe dit precies in zijn werk gaat.

Nee, dat kan niet. Wanneer je een login voor De Spelleider aanschaft, blijft deze 1 maand geldig. Je kan er dus een maand over doen het spel uit te spelen. Maar zodra je De Spelleider hebt uitgespeeld, zal je login binnen een uur ongeldig worden