Hoe werken onze Online Escape rooms?

Via de onderstaanden punten proberen we zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen hoe het werkt, wat je nodig hebt en wat je kunt verwachten tijdens de online escape rooms van De Spelleider. 

Om onze online escape rooms te spelen heb je de volgende 3 zaken nodig: 
– Laptop/computer
– Toegang tot internet
– Toegang tot een Facebook account

Spelverloop:

  1. Na de aanschaf ontvang je, binnen enkele minuten, een mail met daarin jou inloggegevens. Deze inloggegevens zijn tot 30 dagen na de aanschafdatum geldig. Je hoeft het spel dus niet direct te starten. 
  2. Inloggen kan via de knop “begin het spel” op onze homepagina. 
  3. Wanneer je inlogt start de game. Aan de hand van de video’s wordt je begeleid door de opdrachten heen. 
  4. Als je ergens vastloopt kun je gebruik maken van hints. Helemaal links in je scherm vindt je een rode knop met ons hintsysteem. Lees goed de uitleg van het hintsysteem door zodat je met behulp van de hints verder komt. 
  5. Mocht je er nu echt niet aan uit komen of andere vragen of opmerkingen hebben kun je ons het best bereiken via Facebook Messenger. 
 
Extra informatie:
– Voor onze online escape rooms wordt niets thuis bezorgd. Je kunt met de ontvangen inloggegevens direct het spel starten.
– Je hoeft onze online escape rooms niet in één zit uit te spelen. Is het inmiddels al laat geworden? Sla de URL van het spel op (zodat je precies verder kunt gaan waar je was gebleven) en speel op een ander moment verder.
– Tijdens onze online escape rooms gaat er niets op tijd (tenzij je een wedstrijd doet tegen een andere groep vrienden natuurlijk). Even tussendoor een pauze nemen om iets lekkers te pakken kan gerust!
– Ons hintsysteem is een automatisch ingerichte chatbot. Berichten versturen naar ons hintsysteem heeft geen effect, want deze komen bij niemand terecht. Voor extra hints kun je met ons contact opnemen via Facebook Messenger. 
 

Samen spelen in tijde van COVID-19
Helaas is het door de corona maatregelen momenteel niet mogelijk om standaard met het hele gezelschap op één locatie samen te spelen. Echter hebben we hier vooraf al rekening mee gehouden, het spel is namelijk perfect te spelen via Zoom, Teams en/of Skype. Eén iemand gebruikt de inlogcodes en kan zijn/haar scherm delen. De andere spelers kunnen op externe pagina’s andere informatie vinden die ook nodig zal zijn.

Hopelijk is alles nu goed en duidelijk uitgelegd en kun jij niet wachten met het spelen van onze online escape rooms. Wij wensen je in ieder geval alvast veel speelplezier en succes met De Ongelukkige Inbreker!