Over ons

Vanaf het begin van 2020 gooide de Corona pandemie voor iedereen in de recreatieve sector roet in het eten. Uiteindelijk met sluiting tot gevolg. Zo ook voor ons, Bas en Antal. Eigenaren van Escape Roosendaal en Escape Room 0164 in Bergen op Zoom.

Al vrij snel kwamen veel Escape Room eigenaren met online alternatieven. Ook bij ons broeide er ideeën om een spel te ontwikkelen dat mensen veilig thuis konden spelen. Maar het balletje ging pas rollen toen we elkaar er over spraken en besloten gezamenlijk “De Spelleider” te gaan maken.

Als Escape Room eigenaren waarvan de één een grafische achtergrond heeft en de andere marketingtechnisch zijn mannetje staat, moesten we alleen nog een webdevelloper hebben. Die vonden we in Jibbe, een bekende van Antal en daarnaast eigenaar van TryMore Online Marketing & Webdesign. Zo zijn we met z’n drieën hard aan de slag gegaan om een echte kwalitatief goede online escape room te maken.

Als gepassioneerde puzzelbedenkers die waarde hechten aan de beleving en de verhaaltechnische kant van een Escape Room, namen we de tijd om een echt goed concept neer te zetten. Eentje met een herkenbaar karakter en veel ruimte voor storytelling en karakterontwikkeling. “De Ongelukkige Inbreker” is dan ook slechts het begin van meer, want inmiddels zijn we druk bezig met de volgende! 

En alle begin is moeilijk, wordt wel eens gezegd. Nou dat klopt ook wel, want onze eerste online game is zeker geen makkie. Maar door goed op te letten, logisch na te denken en misschien hier en daar een hint te gebruiken, zal je dit avontuur tot een goed einde kunnen brengen.